Científiques i recerca: Covid19 i Alzheimer

Dijous, 11 de març de 2021

L'11 de febrer se celebra el dia de la dona i la ciència. Un estudi publicat aquest any de la UOC assenyala que sols el 20% d'investigadores són dones i si es mesura en càrrecs de responsabilitat directives en l'àmbit científic, disminueix encara més.

Les doctores Gemma Casadesús i Anna Vilamala han trencat aquest sostre de vidre i són referents en els seus àmbits d'investigació. Durant la setmana de les dones de les Masies de Voltregà hem volgut parlar amb dues científiques de casa nostra.

Anna Vilamala, especialista en microbiologia i parasitologia clínica, ha desenvolupat la seva activitat professional a l'Hospital de la Santa Creu, Sant Pau de Barcelona i Hospital Universitari de Vic entre altres. En l'àmbit docent, va ser professora a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat de Vic.

Gemma Casadesús, neurocientícifa i farmacòloga, ha publicat uns 150 articles a journals mèdics i editorials. La seva feina està enfocada a entendre els mecanismes cel·lulars i moleculars durant l'envelliment amb la malaltia de l'Alzheimer, per poder desenvolupar teràpies de prevenció.

La doctora Anna Vilamala ens va explicar què és la microbiologia i les bactèries, la feina de les microbiòlogues, el SARS-CoV-2, la Covid-19 i els seus afectes, i el que hem après de la pandèmia.

La doctora Gemma Casadesús va donar a conèixer el seu treball enfocat a entendre els canvis hormonals lligats amb l'envelliment neuronal i com mitigar l'acceleració de desenvolupar Alzheimer (mala alimentació i obesitat).

Darrera actualització: 11.03.2021 | 16:02