Aguait d'Ocells Ardeids
Ocells ardeids a la llera del riu Ter.
Església Nova de Vinyoles
L'Església Nova va ser construïda a partir de l'any 1950 i inaugurada el 19 de juny de 1955. El temple va ser construït per donar cabuda a l'augment de població experimentat per la parròquia durant l'època i la impossibilitat urbanística d'ampliar l'antiga església romànica de Sant Esteve.
Font dels Trémols i la Cabana d'en Rabionet
La Font dels Trèmols es troba a 855 m d'altitud en un paratge molt bonic, cuidat i recuperat amb molt d'encert per en Josep Rabionet, veí del municipi. La font és d'aigua no potable i s'hi arriba per un camí que enllaça al km 12.
Meandres i illes de les Gambires i Gallifa
Sant Miquel d'Ordeig
Sant Miquel és una església al lloc de Sant Miquel d'Ordeig a l'esquerra de la Riera de Talamanca a un parell de quilòmetres de la població de Vinyoles d'Orís.
Sant Martí Xic
Sant Martí Xic és una ermita del municipi de les Masies de Voltregà inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.
Conjunt Troglodític de Quintanes
La llegenda dels Sants màrtirs explica que dos homes que havien sigut bruixots però que es van convertir al cristianisme, Llucià i Marcià van anar a aquest lloc a amagar-se dels romans. Anys més tard van baixar a Vic i molta gent els hi demanava serveis de bruixots, ells en negar-se, van ser presos i cremats a la plaça de Vic.
Santuari de La Gleva
El Santuari de la Mare de Déu de la Gleva, situat a les Masies de Voltregà, és un edifici protegit com a bé cultural d'interès local.
Casa Forta el Despujol i Jardins del Despujol
La Casa Forta el Despujol és un edifici protegit com a bé cultural d'interès nacional (BCIN). Actualment és la seu de l'Ajuntament de les Masies de Voltregà.
Les Runes del Castell de Voltregà
El Castell de Voltregà és un castell del municipi de les Masies de Voltregà declarat bé cultural d'interès nacional.
Església Romànica de Vinyoles
L'església de Sant Esteve de Vinyoles d'Orís es situa a la part alta de Vinyoles i es trobava dins l'antic terme del Castell d'Orís. Va tenir funcions parroquials fins que, abans de 1960, es traslladà el culte a una nova església amb una altra advocació.