Aquest matí l'alcalde Sergi Vilamala, la tinent d'alcalde d'urbanisme Gemma Sánchez i la regidora d'igualtat Rosa Álvarez han participat d'una activitat realitzada juntament amb alumnes de 4t ESO de l'Institut Voltreganès i l'Associació de Disminuïts físics d'Osona (ADFO) en la que s'ha realitzat un circuït amb cadires de rodes i s'han analitzat,als carrers, les barreres arquitectòniques a corregir.
La setmana vinent l’activitat es farà amb entitats de dones.
Les Masies de Voltregà posa en marxa una mesura de govern que té com a objectiu la mirada de gènere i l’atenció a les persones discapacitades a l'urbanisme del municipi perquè aquest sigui més igualitari i segur. La proposta parteix del pla de mobilitat i del pla d’igualtat recentment revisat.
A partir d'ara s'incorpora la perspectiva de gènere a les actuacions urbanístiques i relacionades amb l'espai públic, la mobilitat i l'ecologia. Així, per exemple, en les remodelacions de carrers i places s'introduiran millores perquè siguin més accessibles pels cotxets, cadires de rodes i no tinguin racons foscos i aïllats.
Des de l'ajuntament es treballa per tenir un poble "més just”, i això passa perquè també es tingui en compte la gent que cuida la gent gran, que porta el nen a l'escola o que va a mercat. També cal sumar-hi mesures dirigides a disminuir la percepció de manca d’il·luminació en algunes zones, (actuacions dutes a terme a av. Despujol, carrers Sant Jordi i Josep M Sert).
Les regidories d’igualtat i urbanisme han treballat de forma transversal aportant la perspectiva de gènere en projectes, com la reforma de la plaça dels Països Catalans o d’11 carrers a les zones del Despujol i el Poble Sec.
Es realitzaran "marxes exploratòries" per avaluar i detectar on cal actuar. Per exemple, ja se n'han fet a l’avinguda Despujol, carrers Balmes, St. Jordi, Sant Marc i passeig de les Masies amb joves i dones.
Aquest any 2018 s’invertiran en el projecte 630.000 €
Vídeo cedit pel Canal Taronja: http://www.canaltaronja.cat/osona/urbanisme-mes-igualitari-segur.